Boek
Nederlands

Piep, het kleine nachtspook

Eve Tharlet (illustrator), Brigitte Weninger (auteur)
+1
Piep, het kleine nachtspook
×
Piep, het kleine nachtspook Piep, het kleine nachtspook
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Lena heeft vier spoken op haar kamer. Ze doen niets, maar ze zijn er wel en dat vindt Lena niet leuk. Nachtspookje Piep leert Lena de 'spokenverjaagspreuk'. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Piep, het kleine nachtspook
Illustrator
Eve Tharlet
Auteur
Brigitte Weninger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das allerkleinste Nachtgespenst
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789051160406

Besprekingen

De kleine Lena is niet snel bang. Maar wanneer ze 's nachts alleen in haar bed ligt, heeft ze schrik van spoken. Omdat haar ouders niet in spoken geloven hebben ze geen begrip voor het probleem, en dus moet Lena op haar eentje het gevaar trotseren. Tot er op een nacht een heel klein spookje haar kamer binnenfladdert. Piep, het kleine nachtspook, is zacht en lief en helemaal niet gevaarlijk! Hij helpt Lena zelfs om de andere spoken weg te jagen met een spreuk. Eerst is er wat moed voor nodig, maar uiteindelijk weet Lena samen met Piep alle griezelige spoken te verjagen, zodat ze lekker kunnen slapen.

Piep, het kleine nachtspook is een prentenboek voor kleuters die wel eens bang zijn in het donker en leent zich uitstekend om voor te lezen voor het slapengaan. Ingesloten in het boek zit een popje, dat het kleine spookje voorstelt en dat het kind actief bij het verhaal kan betrekken tijdens het voorlezen. Verder kan het spookje natuurlijk ook als nachtelijk gezelschap of als…Lees verder
Lena is niet bang, ze durft heel veel. Alleen die vier spoken 's nachts in haar kamer. Ze doen niets, niemand ziet ze, maar ze zijn er wel! Dan komt het nachtspookje Piep. Piep en Lena worden vriendjes en Piep leert Lena de 'spokenverjaagspreuk'. Lukt het Lena om de vier spoken weg te jagen? Prachtig sfeervol prentenboek over een heel herkenbaar thema. De kracht van het boek zit hem, naast het verhaal, in een tastbare Piep (exact zoals die eruit ziet in het boek) die de kinderen mee naar bed kunnen nemen. Schitterende potlood- en aquarelillustraties over de hele bladzijde, die qua kleur en gezichtsuitdrukkingen het verhaal perfect weergeven. Redelijk veel vlot leesbare tekst, met als herhalingselement de 'spokenverjaagspreuk'. Fantastisch prentenboek dat sommige kinderen daadwerkelijk kan helpen als ze bang zijn voor spoken. Vanaf ca. 4 jaar.

Piep, het kleine nachtspook

Lena is geen bangerik. Ze is niet bang voor honden. Ze durft met dichtgeknepen neus in het zwembad te springen en ze huilt niet als het onweert. Maar Lena is bang voor spoken. Zodra 's avonds het licht uitgaat in haar kamer fladderen ze rond. Eentje verstopt zich achter het gordijn. Een ander zit in de spleet tussen de kast en de muur. En een ander ligt onder haar bed en de laatste zit op de stoel waar Lena haar kleren op legt. Eigenlijk doen ze haar niks maar ze zijn er wel. Ze gaan pas weg 's morgens als het licht wordt. Mama en papa weten ervan en staan dikwijls 's nachts op wanneer Lena roept, maar dan zijn de spoken net niet te zien. Op een avond fladdert er plotseling een klein, wit zacht wezentje naar Lena toe. Het is Piep, het kleine nachtspook, en die weet raad. Prentenboek voor kleuters die slecht slapen. Er zijn veel kinderen die er last van hebben. Misschien kan dit boek de oplossing brengen met de hulp van het kleine spookje dat vooraan in het boek zit. Het verhaal op zic…Lees verder

Suggesties