Boek
Nederlands

Onsterfelijke geest : wetenschap en de continuïteit van bewustzijn buiten de hersenen

Ervin Laszlo (auteur), Anthony Peake (auteur)

Onsterfelijke geest : wetenschap en de continuïteit van bewustzijn buiten de hersenen

Behandeling van de vraag of bewuste ervaring nog mogelijk is bij een permanente afwezigheid van de hersenfunctie, dus wanneer het individu gestorven is.
Titel
Onsterfelijke geest : wetenschap en de continuïteit van bewustzijn buiten de hersenen
Auteur
Ervin Laszlo Anthony Peake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The immortal mind
Uitgever
Deventer: Edicola, © 2018
191 p.
ISBN
9789492500908 (paperback)

Besprekingen

Buitenzintuiglijke waarneming is een fenomeen waaronder speciale gaven, zoals contacten met naar gene zijde overgegane zielen, worden gerangschikt. Binnen de context van dit leer- en werkboek wordt uitleg gegeven over het bewustzijn buiten de hersenen, waaronder onder meer bijna-doodervaringen, mediamieke communicatie, herinneringen aan vorige levens en reïncarnatie vallen. Beide auteurs hebben deze onderwerpen verweven met de esoterische kennis, de zogenoemde Akasha-kronieken. Deze kronieken bevatten informatie over het verleden, het hier en nu, en de toekomst, die tegelijk bestaan. De Akasha is te bereiken door de geest af te stemmen op de in de mens aanwezige goddelijke mens. Naast praktisch-tipgevende ervaringen bevat dit boek, gesteld in zorgvuldig Nederlands, een grote reeks anekdotes over de geestelijke ontwikkeling op dit spirituele pad. Een nawoord, appendix, noten en register besluiten dit bijzondere leer-en werkboek. Deel uit de Bres-boekjesreeks.

Over Ervin Laszlo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lőrincz Gabriella

Ervin László (1932) is een Hongaars wetenschapsfilosoof. Hij heeft een doctorsgraad van de Sorbonne en is in het bezit van vier eredoctoraten. Hij was eerder hoogleraar filosofie, systeemwetenschap en futurologie aan verscheidene universiteiten in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten. Hij houdt zich onder meer bezig met de systeemtheorie en de integrale benadering die momenteel steeds vaker wordt gezocht, onder andere door Ken Wilber. Daarnaast is hij grondlegger van de Club van Boedapest en editor van World Futures: The Journal of General Evolution.

László werkt in zijn boek Science and the Akashic Field: An Integral Theory of Everything de hypothese uit dat er een veld van informatie is, waarin alles van het heelal is te 'lezen'. Hij vergelijkt dit veld - een dimensie naast het fysieke - met het uit het Sanskriet afkomstige woord voor "ruimte": Akasha. Daarom noemt hij dit veld ook met de Engelse term: "Akashic field", of kort deze af…Lees verder op Wikipedia