Boek
Nederlands

Tijgerklauws woede

Erin Hunter (auteur), Ans van der Graaff (vertaler)
+1
Tijgerklauws woede
×
Tijgerklauws woede Tijgerklauws woede
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijgerklauw is ernstig gewond en dat niet alleen, hij wordt verbannen uit de DonderClan. Als een zwerfkat zoekt hij een nieuwe plek, en die vindt hij bij de Schaduwclan. Om wraak te kunnen nemen op zijn voormalige clangenoten, moet hij eerst Tijgerster worden in de SchaduwClan. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Tijgerklauws woede
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tigerclaw's fury
Uitgever
[Amsterdam]: Fantoom, 2019
125 p.
Aantekening
Een los te lezen avontuur
ISBN
9789059246232 (paperback)

Besprekingen

Tijgerklauw is ernstig gewond en dat niet alleen, hij wordt verbannen uit de DonderClan. Als een zwerfkat zoekt hij een nieuwe plek, en die vindt hij bij de Schaduwclan. Mispeldoorn is de naam van de stem, die hem vanbinnen aanzet tot het nemen van wraak op zijn voormalige clangenoten. Maar daarvoor moet hij eerst Tijgerster worden in de SchaduwClan. Opnieuw een spannend avontuur van de vier kattenclans in het woud. Ze jagen, doden elkaar en leren gevechtstechnieken om aan te vallen. Welke clan is het sterkst? Tijgerklauw staat symbool voor een kat die dominant is, de leider wil zijn en alle macht wil hebben. Dit deel is een mini-avontuur, net als 'Wolksters reis'* en los te lezen van de serie. De serie van deze auteurs begon in 2003 en heeft eindeloos veel delen over de katten en de poesiepoezen (huiskatten). Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia