Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Geeltands geheim

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Geeltands diepste wens gaat in vervulling als ze wordt gekozen tot medicijnkat van de SchaduwClan. Ze raakt in verwachting van haar maatje Rafelpels. Maar dat is voor medicijnkatten verboden. Daarom moet ze in het geheim afstand doen van haar kitten Brokkelkit. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Extra onderwerp
verhalen, avontuur, fantasy
Titel
Geeltands geheim
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Yellowfang's Secret
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2019
586 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen.
ISBN
9789059246430 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Vierde ‘Supereditie’* in de uitgebreide serie Warrior Cats. Het gegeven is bekend: vier clans wilde katten, bestaande uit de Windclan, de Rivierclan, de Schaduwclan en de Donderclan; ieder met een eigen territorium. Dagelijkse strijd om eten, overleven, loyaliteit in het perspectief van voortdurend wisselend leiderschap. In dit verdrietige deel wordt Geeltand gekozen tot medicijnkat van de Schaduwclan. Hoewel dit haar diepste wens is, is ze ook strijdvaardig en trekt ze graag op patrouille met haar maatje Rafelpels, van wie ze in verwachting raakt, terwijl dat voor medicijnkatten verboden is. Als haar sterke zoon Brokkelkit geboren wordt, moet ze hem in stilte afstaan en mag ze aan niemand vertellen dat zij de moeder is. Brokkelkit wordt clanleider Brokkelpoot en transformeert de Schaduwclan tot een vechtmachine – zelfs jonge kittens worden ingezet in de strijd. Tot haar grote verdriet wordt Geeltand door haar eigen zoon uit de Schaduwclan gezet... Heeft ze haar leven lang tevergeefs …Lees verder

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia