Boek
Nederlands

De terugkeer van de HemelClan

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
De terugkeer van de HemelClan
×
De terugkeer van de HemelClan De terugkeer van de HemelClan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Onder leiding van Loofster bloeit de HemelClan weer op. Maar gevaren van buitenaf en binnenuit bedreigen de situatie. Is een vredige toekomst haalbaar voor de Clan? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
De terugkeer van de HemelClan
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
SkyClan's destiny
Uitgever
Amsterdam: Fantoom, 2018
557 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen. Het boek Terugkeer van de HemelClan is een vervolg op de gebeurtenissen van Warriors Cats Supereditie 1 : Vuursters missie.
ISBN
9789059245990 (hardback)

Besprekingen

Dit is de derde Supereditie* uit de serie Warrior Cats. Deze supereditie staat los van de andere reeksen en elke supereditie is los te lezen. De half-fictie serie vertelt over de avonturen van wilde katten die in zogenaamde clans leven. Onder leiding van het hoofdpersonage, de kat Loofster, bloeit de HemelClan weer op. Echter gevaren van buitenaf en binnenuit bedreigen de situatie. De vraag is dan ook of een vredige toekomst haalbaar is. Dit wordt beschreven in een zeer lijvig boek, vanuit het standpunt van de kat. De lezers krijgen een spannend verhaal voorgeschoteld, waarin de avonturen elkaar snel opvolgen. Zij zullen ook ontroerd raken door en meeleven met de hoofdpersoon. De gevechten en onverwachte gebeurtenissen kenmerken zich door een realistische beschrijving. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia