Boek
Nederlands

Blauwsters voorspelling

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
+1
Blauwsters voorspelling
×
Blauwsters voorspelling Blauwsters voorspelling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Blauwster verliest haar moeder, zus en kittens. Toch moet ze leiding gaan geven aan de Donderclan. Zal dit haar lukken? Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Blauwsters voorspelling
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bluestar's prophecy
Uitgever
Amsterdam: Fantoom, 2017
621 p.
Aantekening
De superedities in de Warrior Cats reeks zijn stand alone titels die ongeveer het dubbele in lengte zijn van de andere delen. Het boek Blauwsters voorspelling gaat over het leven van Blauwster van haar geboorte tot het begin van De wildernis in (reeks Warrior Cats ; deel 1).
ISBN
9789059244504 (hardback)

Besprekingen

Tweede supereditie in de uitgebreide serie 'Warrior Cats’*. Het gegeven is inmiddels bekend: vier clans van wilde katten (Windclan, Rivierclan, Schaduwclan en Donderclan); ieder met een eigen territorium dat streng wordt verdedigd. Hun dagelijkse strijd om eten, overleven, loyaliteit in het perspectief van voortdurend wisselend leiderschap. In dit verdrietige deel rouwt Blauwster om het verlies van moeder, zus en haar kittens. Ze blijkt voorbestemd om leiding te gaan geven aan de Donderclan, die wordt geplaagd door ouderdom, voedseltekort, sterfgevallen, misgeboorte en interne strijd (bloedvergieten of wijsheid tonen). Blauwster offert zelfs haar kittens op voor haar taak. Prachtige vertelling, die leest als een trein. Het stramien is bekend, maar de vele levenswijsheden en de snel wisselende gebeurtenissen slepen de lezer toch telkens weer mee. Voorin van elke clan een overzichtelijke namenlijst. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia