Londen : roman van een stad

Over verschillende episodes uit het leven van enkele families in Londen, van 54 na Chr. tot 1997, waarbij de ontwikkeling van Londen wordt geschetst.
Onderwerp
Londen
Extra onderwerp
Romans, Engeland
Titel
Londen : roman van een stad
Auteur
Edward Rutherfurd
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
London
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 1998
864 p. : ill.
ISBN
90-269-7347-0

Andere formaten:

Besprekingen

In deze geromantiseerde geschiedenis van Londen worden per episode fictieve mensen in een bepalende periode van de Londense geschiedenis beschreven, te beginnen met de strijd van de Kelten tegen de Romeinen in 54 na Chr. en eindigend in 1997. De episodes zijn met elkaar verbonden doordat er steeds mensen uit de families Bull, Ducket, Dogget en Meredith in voorkomen. Zo werkt in 251 een jong Romeins staatsburger van Keltische afkomst in Londinium als valsemunter. Van een van zijn nakomelingen wordt in 604 het leven gered door een edelvrouw. In 1357 wordt de succesvolle koopman Gilbert Bull samen met Geoffrey Chaucer peetvader van een vondeling, die later het leven van zijn dochter redt en daarom met haar mag trouwen. De vrouw van een van hun nakomelingen raakt door haar broers betrokken bij de huwelijksperikelen van Hendrik VIII. De Britse schrijver bewees al in eerdere, enthousiast ontvangen romans met eenzelfde opzet, 'Sarum' (1987) en 'Russka' (1991), dat hij een geboren verteller i…Lees verder

Over Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd, pseudoniem van Francis Edward Wintle geboren in 1948 te Salisbury, Engeland, is de auteur van een aantal historische romans waarin wordt verteld over de geschiedenis van een stad. Hiertoe maakt hij zowel gebruik van fictieve als van niet fictieve personages en gebeurtenissen. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van auteurs als James Michener en Leon Uris. Rutherfurd woont sinds de vroege jaren 90 in Dublin.

Bibliografie

  • 1987: Sarum: the Novel of England
  • 1991: Russka: the Novel of Russia
  • 1997: London
  • 2000: The Forest
  • 2004: Dublin: Foundation (The Princes of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2006: Ireland: Awakening (The Rebels of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2009: New York
  • 2013: Paris

Externe link

Lees verder op Wikipedia