Boek
Nederlands

Terug naar Dievenschool

Dirk Nielandt (auteur), Job van Gelder (illustrator)
+1
Terug naar Dievenschool
×
Terug naar Dievenschool Terug naar Dievenschool
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Terug naar Dievenschool
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Job van Gelder
Taal
Nederlands
Editie
Herziene uitgave
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021 | Andere uitgaves
57 p. : ill.
ISBN
9789048738052 (hardback)

Besprekingen

In de uiterst succesvolle reeks van 'De dievenschool' is nu het derde deel verschenen. In al deze verhalen staat Rolf centraal, een jongen van bijna negen. En er is toch wel iets speciaal aan Rolf. Zijn vader is een dief. En ook zijn grootvader is een dief. Welke kleine jongen kan dit zeggen? Een gewone dief is Rolf dan ook niet te noemen. Hoewel hij zelf heel goed kan stelen, doet hij dit liever niet: de dievenregels van zijn vader zeggen hem niet zoveel. Daarom wordt Rolf naar Steelburg gestuurd: de dievenschool bij uitstek. Daar moet de jongen leren liegen, stelen en bedriegen. Vanaf de eerste dag haat Rolf de school, want er zijn geen meesters of juffen. Alleen dieven en verraders zijn er. Je moet er pakken wat je pakken kunt. Zelfs je eigen eten moet je stelen. Toch slaagt Rolf erin, samen met andere geheime agenten, de dievenschool te sluiten. Voorgoed? Dat is echter buiten een aantal dieven gerekend. Steelburg gaat opnieuw open, zegt vader... en Rolf wordt opnieuw ingeschreven…Lees verder
Derde deel over het jongetje Rolf dat weer terug moet naar de dievenschool, waarvan nu zijn eigen vader schoolhoofd is. Hij moet leren om te stelen en te bedriegen, maar hij wil dat absoluut niet. Deel uit de serie 'Boekbende'*. Duidelijk geschreven verhaal met afgeronde hoofdstukken en een overzichtelijke bladspiegel. De vele paginagrote tekeningen staan in miniatuur als een soort stripverhaal op de schutbladen. Humoristische en kolderieke toestanden die nogal onwaarschijnlijk zijn en bij bollebozen vragen kunnen oproepen, en in het derde deel onderhand ook wat uitgekauwd zijn. Kan afzonderlijk worden gelezen vanwege resumé van de eerdere delen. Leesoefenstof in AVI-E4. Stevige uitgave met stereotiepe 'boeven'-omslag. Niet meer dan wel aardig. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia