Boek
Nederlands

Gaande weg : reis rond het leven in 33 dagen

Dimitri Leue (auteur), Stef Stessel (fotograaf)
+1
Gaande weg : reis rond het leven in 33 dagen
×
Gaande weg : reis rond het leven in 33 dagen Gaande weg : reis rond het leven in 33 dagen

Gaande weg : reis rond het leven in 33 dagen

De fictieve reis van een jongeman die nog maar 33 dagen te leven heeft door India, Mali, Mexico en China in woord en beeld.
Onderwerp
Reizen, Levenskunst
Titel
Gaande weg : reis rond het leven in 33 dagen
Auteur
Dimitri Leue 1974-
Fotograaf
Stef Stessel
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
[112] p. : ill.
ISBN
9789020972610

Besprekingen

In dit originele lees- en kijkboek brengen de Vlaamse acteur en auteur Dimitri Leue, en vormgever en fotograaf Stef Stessel een fictieve fotoreportage van een laatste reis naar exotische bestemmingen. Het hoofdpersonage is een jongeman die nog maar 33 dagen te leven heeft. Bij wijze van afscheid bezoekt hij India, Mali, Mexico en China om er het leven te vatten in zinvolle beelden. Uiteraard kan de zieke fotograaf niet heen om de confrontatie tussen de werkelijkheid die hij waarneemt en de chaos die hij innerlijk beleeft. De teksten reflecteren dan ook op leven en dood zoals die ervaren worden door zowel de getormenteerde reiziger als de geportretteerde figuren. Dit veelbelovende concept wordt mooi vormgegeven. Ook het feit dat de dramatische context slechts mondjesmaat wordt prijsgeven, mist zijn effect niet. Het is dan ook jammer dat de tekst minder diepgaand is dan de erg poëtisch foto's en dat hij de beelden meestal meer becommentarieert dan interpreteert. En dat is een gemiste ka…Lees verder

Gaande weg

'Gaande Weg' is een pracht van een levensbeschouwelijke fotoreportage waarin het verhaal wordt verteld van een laatste reis van een jonge fotograaf. Hij gaat in India, Mali, Mexico en China op zoek naar antwoorden op vragen over leven, liefde en dood. In korte zinnen beschrijft de verteller zijn indrukken, gedachten en gevoelens. Uit de licht filosofische en soms speelse tekst spreekt enerzijds zijn angst voor de dood en een gevoel van eenzaamheid, maar ook van berusting en vooral van genieten van deze laatste reis. Hoewel het onderwerp op het eerste gezicht zwaar geladen lijkt, overweegt het optimisme en de levensvreugde in zowel tekst als beeld. De tekst die in de foto’s gedrukt staat is eenvoudig, opgebouwd in korte hoofdstukjes per dag: nog 33 dagen te leven. De foto’s zijn een waar genot en voeren de kijker/lezer mee in de diepten van het leven in deze verre landen. Een mooi verzorgde uitgave in een prettig formaat, met een aantrekkelijke kaft en een verrassende inhoud.

Over Dimitri Leue

CC BY 3.0 - Foto van/door Dimitri Leue

Dimitri Leue (Wilrijk, 18 april 1974) is een Vlaamse acteur, schrijver en scenarist.

Carrière

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2. In 2011 speelde hij een gastrol in Witse.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met onder andere Pieter Embrechts, Tine Embrechts en Adriaan Van Den Hoof. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd. Samen met Pieter Embrechts bracht Leue ook de kindermusical Sunjata.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sind…Lees verder op Wikipedia