Boek
Nederlands

In de dierentuin : katoenen knuffelboekje

Deborah Van de Leijgraaf (illustrator)
Zie je de pandabeer, de leeuw, de luiaard en de zebra? Vierkant, tekstloos, gewatteerd prentenboekje van gerecyled katoen met eenvoudige, contrastrijke tekeningen in zwart-wit. Met stoffen tabjes waaraan baby’s kunnen wriemelen. Vanaf ca. 3 maanden.
Onderwerp
Dierentuinen
Titel
In de dierentuin : katoenen knuffelboekje
Illustrator
Deborah Van de Leijgraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2020
[8] p. : ill.
ISBN
9789021679938

Besprekingen

Een katoenen knuffelboekje zonder tekst voor de allerkleinsten. Het boekje zit in een kartonnen doosje met een uitsparing*. Het zacht gevulde, stoffen boekje telt acht pagina’s, en op elke bladzijde is in zwart-wit een ander dier te zien. Zo komen een vrolijk aapje, een schattige koala en een aandoenlijk olifantje voorbij. De zwart-witillustraties hebben grote kleurvlakken en verschillende, wat kleinere herhalende patronen. Hierdoor is het boekje geschikt voor de allerkleinsten: hoe groter het contrast, hoe beter een pasgeboren baby het ziet. De pagina’s hebben bovendien allemaal een labeltje aan de rand, in verschillende heldere kleuren, waaraan een baby lekker kan wriemelen. De Nederlandse ontwerper Bora, beter bekend als Deborah van de Leijgraaf, ontwikkelde het boekje met aandacht voor mens en milieu. Het boekje zelf is van 100% katoen, de verpakking is van 100% gerecycled karton. Een vrolijk, stoffen boekje dat door de zachte uitvoering en de contrastrijke zwart-witte illustratie…Lees verder

BORA in de dierentuin

Dit katoenen boekje is zacht en bevat zwart-wit tekeningen van onder andere een panda, aap, leeuw, zebra en olifant. Aan de zijkanten van het boek zijn kleurrijke lusjes bevestigd waar baby’s gemakkelijk hun vinger kunnen doorsteken en zo het boekje kunnen openen. De contrasten in de tekeningen trekken de aandacht van baby’s en het boekje is goed geschikt om de minder voor de hand liggende dieren te leren kennen. De illustraties zijn origineel en ook de rug van het boekje is geïllustreerd. De combinatie van de schattige tekeningen en de eenvoudige vormgeving, maken het boekje stijlvol. Zoals het boek zelf aangeeft, is dit een goed kraamcadeau. Het is en blijft in de eerste plaats een voelboekje – er komt geen tekst aan te pas – maar wél pandazacht! Bovendien is het boekje verpakt in gerecycled karton en gemaakt met aandacht voor mens en milieu.