Boek
Nederlands

Vernon God Little

DBC Pierre (auteur), Dennis Keesmaat (vertaler)
Als een 15-jarige Amerikaanse schooljongen wordt verdacht van medeplichtigheid aan moord kan hij zich niet verdedigen, vlucht en laadt daardoor meer verdenking op zich.
Titel
Vernon God Little
Auteur
DBC Pierre
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vernon God Little
Editie
6
Uitgever
Leuven: Van Halewyck, 2005
302 p.
ISBN
9789057591860 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Vernon Little (15) uit het stadje Martirio in Texas wordt onterecht beschuldigd van medeplichtigheid aan moord nadat zijn vriend/klasgenoot Jesus 16 klasgenoten heeft doodgeschoten en daarna zelfmoord pleegde. Omdat bij sectie blijkt dat Jesus een damesslip droeg, denkt men direct aan een homoseksuele relatie tussen hem en Vernon en er ontstaat een mediacircus, geleid door de opdringerige nepjournalist Lally. Op borgtocht vrij vlucht Vernon naar Mexico, maar wordt verraden door een vriendin. Hij wordt ter dood veroordeeld voor de moorden en komt in de dodencel. In hoger beroep wordt hij vlak voor executie gered, omdat een drol van hem buiten de school is gevonden en hem vrijpleit. Het debuut van de in Australië geboren, in Engeland wonende auteur werd bekroond met o.a. de Booker Prize 2003. Het is een bizarre, maar kostelijke satire op de oppervlakkige Amerikaanse maatschappij. In een bijzonder geestige stijl, waarin regelmatig naar literatuur en cultuur wordt verwezen, rekent hij af …Lees verder

Over DBC Pierre

CC BY 3.0 - Foto van/door Günter Prust

DBC Pierre (Adelaide, juni 1962) is het pseudoniem van de Australische schrijver Peter Warren Finlay.

DBC staat voor Dirty But Clean ('smerig maar schoon'; maar clean kan ook 'niet meer verslaafd' betekenen) en Pierre is de bijnaam die de schrijver van zijn vrienden kreeg. Hij werd in Australië geboren, maar groeide op in een rijke Britse gemeenschap in Mexico en ziet zichzelf nog steeds meer als Mexicaan dan als Australiër.

Hij heeft echter niet lang kunnen genieten van de rijkdommen die zijn familie had in Mexico. Toen hij 16 jaar was, werd zijn vader ziek. Bovendien schreef de Mexicaanse president José López Portillo een decreet uit waarin hij het banksysteem van het land nationaliseerde. Dit kostte Finlays familie haar fortuin en hij noemt deze gebeurtenis zelf het begin van al zijn problemen.

Hij is namelijk zowel drugs- als gok-verslaafd geweest. Om aan geld te komen, heeft hij zelfs het huis van een van zijn vrienden verkocht en de o…Lees verder op Wikipedia