Boek
Nederlands

Het knotsgekke kabaalkoor

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
Het knotsgekke kabaalkoor
×
Het knotsgekke kabaalkoor Het knotsgekke kabaalkoor
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kweeltje de walrus houdt erg van zingen, maar ze zingt erg vals. Dat vinden de andere walrussen niet prettig. Gelukkig vindt Kweeltje ook andere dieren die vals zingen, zoals een snuivende sneeuwhaas. Samen vormen ze een bijzonder koor. Vierkant prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het knotsgekke kabaalkoor
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The creature choir
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789044839975 (hardback)

Besprekingen

Kweeltje de walrus houdt erg van kwelen (zingen), maar de andere dieren vinden haar gezang helemaal niet mooi. Als ze op een dag ook nog een lawine veroorzaakt met haar gekweel, is de maat vol. Ze laten haar ’s nachts stiekem achter. De volgende morgen is Kweeltje helemaal alleen op de ijsvlakte. Gelukkig komt ze andere dieren tegen die even vals zingen als Kweeltje, zoals een monsterlijk loeiende eland en een snuivende sneeuwhaas. Samen met nog meer dieren vormen ze een koor van bijzondere schepsels. Het koor weet vervolgens iedereen te vermaken met een grote muziekshow. Zo zie je maar dat smaken verschillen en je gewoon moet doen wat je leuk vindt. In dit grote vierkante gebonden prentenboek komt dit grappige verhaal door de hilarische tekeningen van Tony Ross extra tot zijn recht. Je kan niet stil blijven zitten en brult al gauw mee, aangezet doordat alle geluiden groots in beeld zijn geschreven. Met een grote lach op je gezicht sluit je het boek en iedereen voelt zich happy. Verta…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties