Boek
Nederlands

De superreuzevervelende olifant

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
De superreuzevervelende olifant
×
De superreuzevervelende olifant De superreuzevervelende olifant

De superreuzevervelende olifant

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sam is stomverbaasd als op een dag een olifant voor de deur staat. De olifant beweert dat Sam hem heeft geadopteerd en neemt het hele huis in beslag. En dan wordt er weer aangeklopt… Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Olifanten
Titel
De superreuzevervelende olifant
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The slightly annoying elephant
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[36] p. : ill.
ISBN
9789044822601 (hardback)

Besprekingen

Op een dag klinkt er gebons op de voordeur. Sam rent de trap af, doet de deur open, en… daar staat een olifant. De olifant beweert dat Sam hem geadopteerd heeft. Sam herinnert zich wel een formuliertje uit de dierentuin, maar dít had hij niet verwacht. De olifant maakt het zich in Sams huis gemakkelijk. Dat betekent een overstroming in de badkamer, een geplette fiets en nog veel meer ellende… Grappig prentenboek met een gelijkwaardige rol voor tekst en beeld. De ravage die (vanwege de vertaling) niet in Walliams woorden beschreven wordt, vult Ross aan in zijn beweeglijke aquarellen met zwarte omlijning. Soms beslaan de illustraties hele of dubbele pagina’s, maar vaak ook vormt een reeks kleinere plaatjes een verhaal in het verhaal. Bijvoorbeeld wanneer Sam de antiekshow op tv wil uitzetten: in de tekst protesteert de olifant, in de parallelle afbeeldingen is te zien hoe een antieke vaas daarbij sneuvelt. In de tekst wordt gespeeld met lettergrootte. De olifant buldert en zijn tekst is…Lees verder

De superreuzevervelende olifant

Er wordt op de deur gebonsd. Sam gaat kijken en daar staat ... een olifant. En wat voor één! Het is een heel brutale en arrogante olifant. Hij vertelt Sam dat die hem geadopteerd heeft. Vaag herinnert Sam zich inderdaad dat hij in de dierentuin een “adopteer een olifant”-formulier heeft ingevuld. De olifant is hierheen gekomen met het vliegtuig waarvoor hij – schandalig! – wel voor twee stoelen moest betalen. Nu wil de olifant in bad. Wanneer hij naar boven gaat, zien we de trapleuning breken. De olifant is enorm en de badkamervloer overstroomt helemaal. Na het bad heeft hij honger. Maar ... “wat eten olifanten?” vraag Sam. “Voedsel natuurlijk, jij kleine gekkerd!”. Sam kiepert al het voedsel dat hij kan vinden bijeen in een kom; voor de olifant is het een lekker voorafje. Dan wil de olifant een saaie antiekshow op tv zien en daarna gaan ze fietsen. De olifant wordt boos als Sam zijn fiets niet wil afgeven dus ... Jawel, de fiets wordt helemaal geplet. Wanneer de olifant een dutje …Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties