Dvd
Engels
Seg-El, de grootvader van Superman, probeert op de planeet Krypton diverse verzetsstrijders tegen het bewind van generaal Dru-Zod te verenigen.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Krypton. Season 2
Regisseur
David S. Goyer
Acteur
Cameron Cuffe
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2020
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
10 x 42 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888250372

Besprekingen

Amerikaanse sf-serie (2018-), gebaseerd op personages uit de DC Comics met Cameron Cuffe (Florence Foster Jenkins; The Halcyon) in de hoofdrol. Het verhaal speelt op de planeet Krypton, 200 jaar voor de geboorte van Kal-El, de latere Superman. Hoofdpersoon is Seg-El, zijn grootvader. In seizoen 2 (2019, 10 afleveringen) is generaal Dru-Zod (Colin Salmon) de baas en hij wil Krypton herbouwen volgens zijn idealen en de toekomst veiligstellen door het heelal te veroveren. Seg-El probeert diverse verzetsstrijders tegen Zod te verenigen, maar dat valt niet mee door uiteenlopende opvattingen over tactiek, wisselende allianties en botsende morele opvattingen, waardoor iedereen voor de vraag wordt gesteld hoe ver men bereid is te gaan voor een betere toekomst. Beoordeling IMDb: 6,9. Eric Joseph (We Got This Covered 12-6-’19): Krypton maakt zijn potentie steeds beter waar en DC fans doen er goed aan hiervoor open te staan (3 sterren van 5). Alex Maidy (JoBlo’s Movie Network 16-7-‘19): Het twee…Lees verder

Over David S. Goyer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door RoadTrain

David Samuel Goyer (Ann Arbor (Michigan), 22 december 1965) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en boekenschrijver. bekend van Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Biografie

Goyer is geboren in Ann Arbor, Michigan. Hij volgde de Huron High School, University of California en studeerde in 1988 af op de School of Cinema-Television. In 1989 verkocht hij zijn eerst script genaamd: Death Warrant.

Carrière

Goyer heeft o.a Ghost Rider, Blade en Batman Begins geschreven. Ook schreef hij Da Vinci's Demons, waar later een serie van is gemaakt. In 2008 werd bekend dat er na The Dark Knight Trilogy, ook een nieuwe Supermanfilm in de maak is, Man of Steel, waarvoor Goyer het scenario schreef.

Lees verder op Wikipedia