Dvd
Engels
Seg-El, de toekomstige grootvader van Superman, wil de eer van zijn familie redden en de planeet Krypton behoeden voor vernietiging.
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
fantasy, Actie, avontuur
Titel
Krypton. Season 1 / created by David S. Goyer
Regisseur
David S. Goyer
Acteur
Cameron Cuffe
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
10 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Prequel van de Superman serie
EAN
5051888246665

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionserie, gebaseerd op personages uit de DC Comics met Cameron Cuffe (Florence Foster Jenkins; The Halcyon) in zijn eerste hoofdrol. Het verhaal speelt op de planeet Krypton, 200 jaar voor de geboorte van Kal-El, de latere Superman. Hoofdpersoon is Seg-El, de latere grootvader van Superman. Als kind ziet hij hoe zijn grootvader wordt geëxecuteerd wegens verraad. Nu is hij begin twintig, zijn familie is vernederd en verbannen naar de sloppenwijken waar het grootste deel van de bevolking in armoede leeft. Adam Strange (Shaun Sipos), een tijdreiziger van de toekomstige aarde, waarschuwt hem voor de komst van Braniac, een alien van de planeet Colu die Krypton wil vernietigen, waardoor zijn kleinzoon nooit geboren zal worden. Intussen is Seg-El verliefd op Lyta-Zod (Georgina Campbell), maar Nyssa-Vex (Wallis Day), de dochter van de despotische heerser heeft hem als partner uitgekozen. Redacteur Edwin Amaya van Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) noemt de serie 'fun …Lees verder

Over David S. Goyer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door RoadTrain

David Samuel Goyer (Ann Arbor (Michigan), 22 december 1965) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en boekenschrijver. bekend van Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Biografie

Goyer is geboren in Ann Arbor, Michigan. Hij volgde de Huron High School, University of California en studeerde in 1988 af op de School of Cinema-Television. In 1989 verkocht hij zijn eerst script genaamd: Death Warrant.

Carrière

Goyer heeft o.a Ghost Rider, Blade en Batman Begins geschreven. Ook schreef hij Da Vinci's Demons, waar later een serie van is gemaakt. In 2008 werd bekend dat er na The Dark Knight Trilogy, ook een nieuwe Supermanfilm in de maak is, Man of Steel, waarvoor Goyer het scenario schreef.

Lees verder op Wikipedia