Dvd
Engels

Da Vinci's demons. Het complete tweede seizoen

David S. Goyer (scenarist), Bear McCreary (componist), Tom Riley (acteur)
Leonardo Da Vinci heeft al zijn kwaliteiten nodig om zijn stad Florence tegen Rome te beschermen. Vervolgens zet hij zijn zoektocht voort om de Book of Leaves te vinden en de geschiedenis van zijn moeder te achterhalen.
Titel
Da Vinci's demons. Het complete tweede seizoen / created by David S. Goyer
Scenarist
David S. Goyer
Componist
Bear McCreary
Acteur
Tom Riley Laura Haddock Blake Ritson
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2014
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 10 x 50 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045242695

Besprekingen

Seizoen twee (2014) van de Amerikaanse tv-serie van David S. Goyer over het leven van Leonardo da Vinci (1452-1519), ingenieur, kunstenaar, uitvinder en genie. Omdat er oorlog dreigt tussen Rome en Florence wordt da Vinci door de heerser van Florence, de’ Medici, ingehuurd als wapenontwerper. Da Vinci moet al zijn wijsheid gebruiken om Florence te beschermen tegen Rome. Ondertussen is da Vinci ook op zoek naar 'The book of leaves' om de geheime geschiedenis rond zijn moeder uit te zoeken. Ab Zagt (AD, 29-3-’14) over seizoen twee: ‘Het ziet er allemaal gelikt en expliciet uit (veel seks en bruut geweld), maar wie de vergezochte verhaallijnen voor lief neemt, zal zich zeker amuseren.’ Nancy DeWolf Smith (Wall Street Journal 11-4-’13) zegt: 'Thank goodness for the Renaissance and Leonardo'. Zij brengen momenten van buitengewone schoonheid in de serie, die verder vol staat met glorieuze uitvindingen en een vleugje mystiek. Gebruikers op de IMDb geven 8.6 (van 10) punten. Winnaar van twee …Lees verder

Over David S. Goyer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door RoadTrain

David Samuel Goyer (Ann Arbor (Michigan), 22 december 1965) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en boekenschrijver. bekend van Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises.

Biografie

Goyer is geboren in Ann Arbor, Michigan. Hij volgde de Huron High School, University of California en studeerde in 1988 af op de School of Cinema-Television. In 1989 verkocht hij zijn eerst script genaamd: Death Warrant.

Carrière

Goyer heeft o.a Ghost Rider, Blade en Batman Begins geschreven. Ook schreef hij Da Vinci's Demons, waar later een serie van is gemaakt. In 2008 werd bekend dat er na The Dark Knight Trilogy, ook een nieuwe Supermanfilm in de maak is, Man of Steel, waarvoor Goyer het scenario schreef.

Lees verder op Wikipedia