Boek
Nederlands

Sneeuwwit

Daan Remmerts de Vries (bewerker), Mark Janssen (illustrator), Jacob Grimm (naar het werk van)
Sneeuwwitje woont in het grote kasteel van haar vader, Koning Alfred. Als hij opnieuw trouwt met een boosaardige tovenares vlucht ze en komt bij de zeven dwergen terecht. Daar beleeft ze allerlei avonturen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
voorlezen
Titel
Sneeuwwit
Bewerker
Daan Remmerts de Vries 1962-
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Naar het werk van
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
112 p. : ill.
ISBN
9789021435848 (hardback)

Besprekingen

Sneeuwwitje woont in het grote kasteel van haar vader, Koning Alfred. Hij is na de dood van haar moeder hertrouwd met Zilla Tarantel, een boosaardige tovenares die het gemunt heeft op Sneeuwwitje. Sneeuwwitje vlucht het bos in en komt terecht in het huis van zeven dwergen, waar ze allerlei avonturen beleeft. Vrije bewerking en een prachtig geïllustreerde uitgave van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm. Het bevat veel humor, levendig taalgebruik en is een soort moderne versie van het klassieke Sneeuwwitje. De titel verwijst naar het volwassen worden van Sneeuwwitje, die eerst nogal naïef is en later uitgroeit tot een sterke vrouw die ontdekt dat ze zelf kan bepalen wie ze is. Remmerts de Vries ontving in 2021 de Theo Thijssenprijs voor zijn gevarieerde oeuvre. Samen met illustrator Janssen bewerkte hij al eerder het klassieke verhaal Jungle Book. Het is zeer geschikt om voor te lezen en bevat kleurrijke, paginagrote illustraties. Voor lezers vanaf ca. 7 jaar, alhoewel de humo…Lees verder

Over Daan Remmerts de Vries

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries (Leeuwarden, 5 april 1962) is een Nederlands schrijver van kinderboeken en boeken voor volwassenen, daarbij is hij illustrator, schilder en muzikant.

Levensloop

Daan Remmerts de Vries volgde de opleiding Tekenen en Handvaardigheid aan De Witte Lelie in Amsterdam. Al snel na het voltooien hiervan is hij fulltime gaan schilderen en schrijven. In 1990 debuteerde hij als kinderboekenschrijver met 'Zippy en Slos', vernoemd naar zijn eigen katten, geïllustreerd met linoleumsneden.

Remmerts de Vries heeft veel gereisd. In Newfoundland ging hij op zoek naar walvissen, in de Pyreneeën heeft hij gieren bestudeerd, in India heeft hij o. a. Aziatische leeuwen, wilde ezels en tijgers gefotografeerd en gefilmd. Veel van deze ervaringen komen terug in zijn boeken.

Remmerts de Vries heeft nooit willen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij heeft meer dan dertig boeken geïllustreerd. In 2010, naar aanleidin…Lees verder op Wikipedia

Suggesties