Een Amerikaan probeert de dreiging van een biologische bom met een krachtig pokkenvirus af te wenden, maar heeft in een Koreaan een geduchte tegenstander.
Titel
Zwarte wind
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
Pieter Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black wind
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2021]
448 p.
ISBN
9789044357134 (paperback)

Besprekingen

De proloog speelt zich af aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. De Japanners doen een laatste poging de VS te verslaan: ze proberen met twee onderzeeërs een nieuw biologisch wapen (een dodelijk virus) naar de westkust van de VS te brengen. De duikboten worden echter tot zinken gebracht. Vervolgens verplaatst het verhaal zich naar 2007. Kang, een Zuid-Koreaanse industrieel met bijzonder snode plannen weet de duikboten en het virus te vinden en test het virus uit op mensen en dieren in Alaska. Hun dood trekt de aandacht van de overheden, en van de helden: Dirk Pitt en zijn zoon en dochter, alle drie werkzaam bij het NUMA (National Underwater and Marine Agency). Bloedstollende, adembenemende avonturen (gelardeerd met technische en historische weetjes) boven en onder water met dood en verderf zaaiende vijanden volgen, waarin de Amerikaanse helden natuurlijk uiteindelijk triomferen. Vlot geschreven, spannende maritieme actiethriller rond serieheld Dirk Pitt (over wie de bestsellerauteur…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia