Het NUMA-team wordt ingeschakeld om de wereld te redden van een catastrofe. De Amerikaanse marine is bezig met de ontwikkeling van een supersnelle onderzeeër. Eén onderdeel ontbreekt. Helaas is de ontwerper van de onderzeeër overleden. Het team moet het geheim van dit ene onderdeel ontrafelen.
Titel
Pijl van Poseidon
Auteur
Clive Cussler Dirk Cussler
Vertaler
Pieter Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Poseidon's arrow
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2017
399 p.
ISBN
9789044352191 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als een belangrijk onderdeel voor een nieuwe onderzeeër gestolen wordt en schepen verdwijnen die zeldzame grondstoffen aanvoeren die nodig zijn voor de aandrijving van die onderzeeër, worden Dirk Pitt en zijn NUMA-collega's ingeschakeld. Hun tegenstander is meedogenloos en als ook de Chinese regering een rol lijkt te spelen, lijkt het onmogelijk om het complot te verijdelen. Dit spannende verhaal in een populaire reeks met Dirk Pitt en zijn collega's in de hoofdrol staat ook nu weer bol van de actie en boeit tot de laatste bladzijde. Met de komst van zoon Cussler als medeauteur zijn ook de kinderen van Dirk Pitt een rol gaan spelen in de verhalen, waarin de zee en het maritieme leven steeds centraal staan. Ook dit verhaal is goed te volgen, mede door de band die de lezers inmiddels opgebouwd hebben met de sympathieke hoofdrolspelers. Het taalgebruik is niet moeilijk, het thema als vanouds modern technisch. De actietekening op de voorkaft belooft niets te veel.

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia