Boek
Nederlands
De bemanning van een aftands ogend schip dat ultramodern is uitgevoerd gaat de strijd aan met een bende die met een dodelijk virus een groot deel van de mensheid wil doden.
Titel
Dodenschip
Auteur
Clive Cussler
Medewerker
Jack Du Brul
Vertaler
Pieter Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Plague ship
Editie
3
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
447 p.
ISBN
9789044329629 (paperback)

Besprekingen

Juan Cabrillo en zijn team van de Corporatie liggen met hun als haveloze vrachtboot vermomde schip in de territoriale Iraanse wateren. De Norego (anagram van de echte naam Oregon), zoals het schip voor de gelegenheid werd gedoopt, ziet er aftands en roestig uit, net als de bemanning zelf als ze zich op het dek begeven. Achter de façade en via ingenieuze constructies zit een hoogtechnologisch schip verborgen, voorzien van alle nieuwste snufjes, inclusief duikboot en helikopter. De Norego ligt in de Iranese wateren met een geheime missie: het stelen van een aantal torpedo’s om te kunnen aantonen dat de Russen het wapenembargo tegen Iran niet respecteren en hen toch hoogtechnologische wapens leveren. Net als bij de vorige missies van Cabrillo’s team, bestaande uit ex-militairen en ex-spionnen, weet de Amerikaanse regering officieel nergens van en staat het team er alleen voor. Gelukkig is er steeds hun baas Overholt die aan de nodige touwtjes kan trekken als er iets dreigt mis te lopen. …Lees verder
De Oregon is een schip dat er van de buitenkant aftands uitziet, maar in werkelijkheid een ultramoderne uitrusting heeft en voorzien is van het nieuwste op wapengebied. De bemanning onder leiding van Juan Cabrillo voert opdrachten uit om misdaad en terrorisme te bestrijden. In dit vijfde avontuur krijgen ze te maken met een sekteachtige beweging die in theorie bevolkingsgroei wil matigen door bewustmaking, maar in werkelijkheid een duivels virus ontwikkeld heeft dat de kracht heeft de mensheid grotendeels uit te roeien. Het virus wordt uitgeprobeerd op een cruiseschip waarbij honderden mensen gedood worden. De Oregon ontmoet het schip op de Indische Oceaan en wordt zodoende betrokken bij het complot. Kloek van omvang, vlot geschreven met veel spanning, veel actie en snelheid, knap bedachte nieuwe speeltjes, een plot met erge slechteriken, met spectaculaire achtervolgingen en ontsnappingen, de boeken van Cussler hebben het allemaal. En de hele wereld is het werkterrein van deze vigilan…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia