In een zelfvoorziend ruimteschip dat zich ver voorbij ons zonnestelsel bevindt leven een man en een babymeisje. De twee zijn de enige overlevenden van een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proef naar het dichtstbijzijnde zwarte gat werden gestuurd om een alternatieve energiebron te zoeken.
Titel
High life / regie Claire Denis ; scenario Claire Denis [e.a.]
Regisseur
Claire Denis
Acteur
Robert Pattinson Juliette Binoche 1964- Mia Goth Andre Benjamin
Taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Imagine Film, 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941150

Besprekingen

De eerste Engelstalige film van de Franse regisseur Claire Denis (Un beau soleil intérieur; Les salauds) is een sciencefictiondrama met in de hoofdrollen topacteurs Robert Pattinson en Juliette Binoche. In een zelfvoorziend ruimteschip dat zich ver voorbij ons zonnestelsel bevindt leven een man, Monte, en een babymeisje, Willow. Terwijl Willow opgroeit tot een jonge vrouw, wordt in terugblikken duidelijk wat zich aan boord heeft afgespeeld. De twee zijn de enige overlevenden van een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proef naar het dichtstbijzijnde zwarte gat werden gestuurd om een alternatieve energiebron te zoeken. De recensenten geven 3-4 sterren. André Waardenburg (NRC 12-3-’19): ‘(…) Dat de (onmogelijke) missie draait om energiebronnen en voortplanting is bovendien geen erg originele sciencefictionthematiek. De shots van het sterrenstelsel en zwarte gaten zijn daarentegen uiterst fraai. (…) Denis is daarbij – zoals altijd – vrij cryptisch over wat zij beoogt. (…)’ Ron…Lees verder

Over Claire Denis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Elena Ternovaja

Claire Denis (Parijs, 21 april 1946) is een Franse cineaste. In de loop van haar carrière ontving ze prijzen op gerenommeerde festivals zoals de Berlinale, Locarno en Cannes en werd ze drie keer genomineerd voor een Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.

Biografie

Jeugd

Claire Denis werd geboren op 21 april 1948 in Parijs, maar verhuist ongeveer twee maanden later met haar gezin naar Kameroen, omwille van haar vaders functie als koloniaal ambtenaar. Hierdoor groeide ze op in verschillende landen in West-Afrika en keerde ze ook regelmatig terug naar Frankrijk.

Carrière

Hoewel ze aanvankelijk economie studeerde, kreeg Denis al snel interesse in film door een stage bij Télé Niger. Ze werd toegelaten op de Parijse filmschool La femis en studeerde af in 1971. Ze werkte als assistente voor onder anderen Wim Wenders, Jim J…Lees verder op Wikipedia