Boek
Nederlands

Costa Rica

Capitool Costa Rica: de ideale reisgids voor jouw reis naar Costa Rica!

  • Een luxe reisgids boordevol informatie
  • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
  • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
  • Met de mooiste illustraties en foto's
  • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering
Extra onderwerp
reisgidsen
Titel
Costa Rica
Auteur
Christopher P. Baker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Costa Rica
Editie
5de herziene druk
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2015
328 p. : ill.
ISBN
9789000341603 (paperback)

Besprekingen


Baker, Christopher P.
Costa Rica
Deze reisgids valt in positieve zin op door zijn aantrekkelijke lay-out en is gelardeerd met ruim 650 foto's, die naast mooi soms echter zo piepklein zijn dat een vergrootglas redding moet brengen.
Origineel en handig zijn de tekeningen en plannetjes, die ervoor zorgen dat men een beter zicht krijgt op de route of het te bezoeken gebouw vooraleer men ter plekke is. Daarnaast is de gids de moeite waard omwille van de indrukwekkende hoeveelheid detailinformatie, die helder wordt voorgesteld met behulp van icoontjes, cijfertjes, pijltjes, tabelletjes, enzovoort. Van de bezienswaardigheden worden telkens onder andere openingsuren, het telefoon- en mailadres en de te gebruiken wegenkaart gegeven. Je vindt ook informatie over rondleidingen of over of al dan niet gefotografeerd mag worden. Dit alles is netjes geordend, met elke streek in een aparte kleurcode.
En de nadelen? De beschrijvingen zijn eerder afstandelijk en puur informatief, he…Lees verder
In de reeks 'Capitool reisgidsen', die opvalt door zijn prachtige illustraties en kaartmateriaal, is dit deel gewijd aan Costa Rica. Na een algemene inleiding over Costa Rica waarin onder meer aandacht wordt besteed aan geografie en geschiedenis, wordt het Midden-Amerikaanse land van streek tot streek behandeld, te weten de hoofdstad San José, Centrale Hoogvlakte, Centraal-Pacifische kust en Zuid-Nicoya, Guanacaste en Noord-Nicoya, het noorden, Caribische kunst en het zuiden. Hierna volgt informatie over accommodatie, restaurants en cafés (met adreslijsten en prijsindicaties), winkelen, amusement, sport en buitenactiviteiten, en praktische zaken als bank- en geldzaken, veiligheid en gezondheid, vervoer etc. Het boek wordt afgesloten door een register en een woordenlijstje met algemene uitdrukkingen. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geïllustreerd met kaartjes, plattegronden en opengewerkte tekeningen, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een wegenk…Lees verder