Boek
Nederlands

Het been van Heleen : over je been in het gips

Christine Kliphuis (auteur), Helen Van Vliet (illustrator)

Het been van Heleen : over je been in het gips

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Heleen valt op het schoolplein en heeft pijn aan haar been. Daarom moet ze naar het ziekenhuis, waar haar been in het gips wordt gezet. Met informatie voor opvoeders. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het been van Heleen : over je been in het gips
Auteur
Christine Kliphuis
Illustrator
Helen Van Vliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 1992
29 p. : ill.
ISBN
90-6249-195-2

Besprekingen

Heleen en Tim springen op het schoolplein van de ene bank naar de andere. Als Heleen uitglijdt, heeft ze veel pijn: ze moet naar het ziekenhuis en haar been moet in het gips. Eenvoudig, informatief verhaal over een meisje dat in het ziekenhuis behandeld wordt vanwege een scheurtje in haar scheenbeen. De gang van zaken rond o.a. de aankomst in het ziekenhuis, het onderzoek, de röntgenfoto, het gips zetten en de verwijdering ervan, worden helder en herkenbaar beschreven met een goed ingepaste dosis emotie. Er heeft een chirurg aan het boek meegewerkt. Het verhaal, dat niet verdeeld is over hoofdstukken, is geschreven in een prettige, vlotte schrijfstijl. Voor de tekst is een grote letter gebruikt. De gebeurtenis wordt verteld vanuit het perspectief van het kind. Het geheel is rijkelijk voorzien van kleine grappige en vrolijke zwart-witillustraties. Maakt deel uit van de serie 'De ziekenboeg'*. Deze vrijwel ongewijzigde heruitgave is bestemd voor ouders en kinderen ter voorbereiding op e…Lees verder

Over Christine Kliphuis

C.C. (Christine Cathérine) Kliphuis is een Nederlandse auteur, geboren op 19 september 1957 in Enschede.

Biografie

Na de middelbare school in Enschede (Kottenpark College) studeerde Christine Slavische talen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verhuisde in 1978 naar Den Haag en later naar Voorburg, waar zij nog steeds woont.

Tot 1998 was zij werkzaam bij een landelijke bibliotheekorganisatie. Toen stapte ze over naar de gezondheidszorg en werkte daar als hoofd voorlichting van een ziekenhuis, communicatieadviseur en klachtenbemiddelaar. Tegenwoordig is zij vooral actief als schrijver, spreker en schrijfcoach.

Carrière

Christine schreef 23 boeken, waarvan 21 voor kinderen. Haar eerste kinderboek Het oor van Leonoor - over buisjes in je oren verscheen in 1992 in de serie De Ziekenboeg bij Uitgeverij Sjaloom. De serie werd l…Lees verder op Wikipedia

Suggesties