Dvd
Engels

The golden compass

Chris Weitz (regisseur), Philip Pullman (naar het werk van), Nicole Kidman (acteur)
Lyra woont in een mysterieuze wereld, waar heksen de hemel van het noorden beheersen en Gobblers kinderen ontvoeren en meenemen naar het hoge noorden. Als ook Lyra's vriend Roger wordt meegenomen, is ze vastbesloten om hem te redden
Titel
The golden compass
Regisseur
Chris Weitz
Naar het werk van
Philip Pullman
Acteur
Nicole Kidman Sam Elliott 1944- Eva Green Dakota Blue Richards Daniel Craig
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2008
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 113 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands Naar Northern lights van Philip Pullman
EAN
8713045215651

Besprekingen

Fantasyfilm van regisseur Chris Weitz gebaseerd op de bekroonde bestseller van Phillip Pullman. Het boek is het eerste deel uit 'His dark materials'-trilogie en veroorzaakte commotie in de christelijke wereld. Hoofdpersoon is de twaalfjarige Lyra (Dakota Blue Richards) die na de verdwijning van haar vriendje Roger, op onderzoek uit gaat. Tijdens haar speurtocht, die leidt naar de poolstreek in het hoge Noorden, leert zij gebruik maken van de alethiometer, een soort kompas waarmee zij de loop van gebeurtenissen kan 'lezen'. Ook krijgt zij hulp van een enorme ijsbeer. Verder spelen o.a. mee Nicole Kidman en Daniel Craig. De kranten vergelijken de film met 'The lord of the rings' en 'The chronicles of Narnia'. Helaas pakt dit niet goed uit voor deze film. Ab Zagt (Algemeen Dagblad, 6-12-'08): '(...) een zielloze opeenstapeling van prachtige speciale effecten die een nogal warrig en (...) slecht verteld verhaal moeten maskeren.' Dirk Limburg (NRC 14-12-'08): 'Het gecompliceerde verhaal is…Lees verder

Over Chris Weitz

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek