Boek
Nederlands
Nijlpaard Walter wordt gepest omdat hij te dik is om verstoppertje te spelen, totdat oom Hugo een goed idee heeft. Prentenboek met grote olieverfschilderingen in vele kleurnuances. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Waar is Walter ? / een zoekboek van Charise Neugebauer ; ill. van Michael Wrede ; bew. door Brigitte Weninger
Auteur
Charise Neugebauer
Bewerker
Brigitte Weninger
Illustrator
Michael Wrede
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Wo ist Bodo ?
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5579-631-X

Besprekingen

Nijlpaard Walter logeert bij oom Hugo. Wanneer hij met kinderen uit de buurt verstoppertje wil spelen, wordt hij uitgelachen en geplaagd met zijn gewicht. Walter is er erg verdrietig om en oom Hugo besluit hem te helpen. Wanneer de buurkinderen aanbellen, heeft Walter zich zo goed verstopt dat ze hem niet vinden. Op een erg volle prent waarop oom Hugo's zitkamer staat afgebeeld, kan de kleuter na lang zoeken Walter op zijn hoofd in het aquarium vinden... Hierna is iedereen de beste vriend van Walter en op de laatste prent mag de kleuter oom Hugo helpen bij het zoeken naar de vier vrienden die zich verstopt hebben.

Gepest worden omdat je te dik bent, krijgt hier een wel erg simpele oplossing. Het is niet geloofwaardig hoe Walter het ene moment wordt verguisd, en het volgende wordt opgehemeld. De grote prenten nemen telkens een dubbelpagina in beslag. De illustrator maakt gebruikt van een soort stempeltechniek en stempelt op verschillende plaatsen op de prenten bv. bloemetjes, bl…Lees verder
Prentenboek over dieren met menselijke trekjes. Nijlpaard Walter komt op bezoek bij Oom Hugo. Hij gaat aardbeien plukken om bij een ijsje te eten. Hij wil graag met vriendjes verstoppertje spelen maar ze vinden hem te dik. Als ze komen vragen of ze in de tuin van Oom Hugo mogen spelen, verstoppen Oom Hugo en Walter zich. Omdat hij zich zo goed verstopt heeft, mag hij nu met ze mee doen. Op de laatste plaat mogen de lezers naar de verstopte vriendjes zoeken. Prentenboek op A4-formaat met hardkartonnen omslag met een toepasselijke tekening. De olieverfschilderingen die beide bladzijden vullen bevatten veel vrolijke kleurnuances. De tekst is gedrukt in een grote schreefloze letter en in korte zinnen. De rijmpjes die de vriendjes zeggen zijn cursief gedrukt. De illustraties tonen veel meer dan in de tekst verteld wordt en voegen zo een dimensie toe. Op de schutbladen zijn vele aardbeien getekend. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties