Boek
Nederlands
Een jonge vrouw krijgt twee weken de tijd om een aantrekkelijke jongeman zover te krijgen dat hij niet opnieuw een zelfmoordpoging doet.
Titel
Zo word je verliefd
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Martine Jellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
How to fall in love
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2014
333 p.
ISBN
9789044626520 (paperback)

Besprekingen

Christine Rose, eigenares van een uitzendbureau in Dublin, treft op een koude winteravond Adam Basil aan die een einde aan zijn leven wil maken door van een brug te springen. Het lukt haar hem van zijn plan te weerhouden en ze neemt zich voor hem binnen twee weken – tot de dag van zijn 35e verjaardag - ervan te overtuigen dat zijn leven zin heeft. Ze probeert met haar obsessie voor zelfhulpboeken positieve dingen met de aantrekkelijke Adam te doen (‘Word verliefd op het leven’) die soms verkeerd uitpakken. Een roman die de aandacht van de lezer weet vast te houden. Het vlot te lezen verhaal kent humor en heeft een te verwachten maar toch verrassend slot. Opnieuw een bestseller van de Ierse auteur (1981) die in 2002 debuteerde met ´P.S. Ik houd van je’ dat drie jaar later werd verfilmd. Kleine druk.

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie