Boek
Nederlands

De plek van de verloren dingen

Cecelia Ahern (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
Een specialiste in het vinden van vermiste mensen komt terecht in een andere dimensie waar zij vele verdwenen mensen en voorwerpen terugvindt; zelf wordt zij echter vermist in de ree͏̈le wereld.
Titel
De plek van de verloren dingen / Cecelia Ahern ; vert. door Daniëlle Alders
Auteur
Cecelia Ahern
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A place called here
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Truth & Dare, 2007
349 p.
ISBN
9789049999124 (paperback)

Besprekingen

Sandy is elf als een klasgenootje verdwijnt. Daarna ontwikkelt ze een dwangmatig karakter: ze is altijd op zoek naar dingen die ze verliest. Deze obsessie brengt haar in therapie. Na een carrière bij de politie richt ze zelfs een bureau op, dat vermiste personen opspoort. Tijdens zo'n zoekactie, vierenwtintig jaar later, verdwijnt Sandy zelf. Ze komt op een plek van verloren dingen. Hier krijgt het boek een mysterieuze, sprookjesachtige sfeer, en ook een tweede verhaallijn en perspectief. Sandy blijft zoeken, naar de weg terug, naar haar leven en therapeut, inmiddels ook vriend. Ze wil gevonden worden! Het fascinerende boek geeft zicht op de complicaties van een obsessief-compulsieve (dwang)stoornis en de bevrijding ervan. Deze roman, genomineerd voor de Irish Book Award, is spannend en intrigerend opgebouwd. Na "Kon je me maar zien" de vierde titel van de bestseller-auteur (en dochter van de Ierse minister-president); stond wekenlang in de top 10 van VS, Engeland en Ierland. Paperba…Lees verder

Over Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (Dublin, 30 september 1981) is een Iers schrijfster.

Ahern is de dochter van de voormalige Ierse premier Bertie Ahern en Miriam Kelly. Haar oudere zus Georgina is getrouwd met Westlifes Nicky Byrne. Ahern heeft op dit moment een relatie met David Keoghan.

In 2000 was ze lid van de Ierse popgroep Shimma, waarmee ze de derde positie behaalde in de Ierse nationale finale van het Eurovisiesongfestival. Ahern was de bedenker en van 2007 tot en met 2009 producente van de Amerikaanse televisieserie Samantha Who?.

Schrijverscarrière

In 2001 schreef Ahern haar eerste boek PS, I Love You. Het boek werd verfilmd als P.S. I Love You met in de hoofdrol Hilary Swank en Gerard Butler. Ook haar boek Where Rainbows End werd verfilmd in 2014 onder de titel Love, Rosie.

Bibliografie

Suggesties