Boek
Nederlands

Zwitserlevens : de nieuwe politieke realiteit in Europa

+1
Zwitserlevens : de nieuwe politieke realiteit in Europa
×
Zwitserlevens : de nieuwe politieke realiteit in Europa Zwitserlevens : de nieuwe politieke realiteit in Europa

Zwitserlevens : de nieuwe politieke realiteit in Europa

Titel
Zwitserlevens : de nieuwe politieke realiteit in Europa
Auteur
Caroline de Gruyter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2015
191 p.
ISBN
9789025307653 (paperback)

Besprekingen

De auteur, een journaliste, woonde als expat enige jaren in een dorp in Franstalig Zwitserland en schreef over haar ervaringen in haar woonplaats. De verwevenheid van Zwitserland met de EU en de economische globalisering en tegelijkertijd de sterke nadruk op lokale en nationale identiteit vormen het thema van dit boekje. Zeer goed leesbaar, onderhoudend en overtuigend, zonder wetenschappelijke pretenties of kwaliteiten. Voor een breed publiek, geïnteresseerd in globalisering, europeanisering, populisme, identeit etc. zeer leerzaam.

Over Caroline de Gruyter

CC BY 3.0 - Foto van/door TheNexusInstitute (youtube)

Caroline de Gruyter (Zwolle, 11 september 1963) is een Nederlands journaliste, columniste en schrijfster. Zij is correspondent en columnist voor NRC en schrijft vooral over Europese politieke ontwikkelingen. Daarnaast is zij verbonden aan een aantal denktanks op het gebied van internationale betrekkingen. Haar journalistieke werk werd meerdere malen bekroond.

Biografie

De Gruyter studeerde Nederlandse taal en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en is sinds 1990 werkzaam in de journalistiek. Ze was redacteur buitenland en chef van de buitenlandredactie van Elsevier Weekblad. Sinds 1994 is ze actief als correspondent voor NRC in achtereenvolgens Gaza, Jeruzalem, Brussel, Genève en Wenen. Voor deze krant schrijft ze ook de column In Europa.

Ze is sinds 2013 medewerker van de internationale denktank Carnegie Europe, waar ze achtergrondartikelen over Europese politieke ontwikkelingen bijdraagt, en lid van de E…Lees verder op Wikipedia