Boek
Nederlands

Paultje maakt ruzie

Brigitte Weninger (auteur), Eve Tharlet (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Konijn Paultje krijgt ruzie met zijn vriendje Gijs totdat ze ontdekken dat ze elkaar harder nodig hebben dan ze dachten. Prentenboek met zacht ingekleurde houtskooltekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ruzie
Titel
Paultje maakt ruzie
Auteur
Brigitte Weninger Eve Tharlet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Pauli: Streit mit Edi
Editie
2de dr.
Uitgever
Voorschoten: De Vier Windstreken, 2002
[26] p. : ill.
ISBN
9055793507 905579550X 9789055793501 9789055795505

Besprekingen

Paultje en zijn broertjes en zusjes zijn voor 't eerst alleen thuis. Mama en papa gaan een avondje uit. De kinderen zien deze avond helemaal zitten. Hun ouders zijn nog maar net de deur uit of de pret begint. Daarna krijgen de konijntjes slaap en zoeken ze hun bedjes op. Even later gilt Lotte heel de kamer wakker omdat ze een spook heeft gezien. Alle konijntjes luisteren naar de nachtelijke geluiden en wachten stil af wat er zal gebeuren... Paultje vindt dat ze niet de hele nacht kunnen wachten en heeft een idee. De konijntjes knutselen met zijn allen twee angstaanjagende konijnenmonsters in elkaar en zetten er één voor de deur en één voor het raam. Die griezels zullen het spook zeker afschrikken. Even later komen mama en papa konijn thuis en schrikken zich een hoedje. Ze zijn heel fier op hun dappere, slimme konijnenkindertjes.

Dit vertederend konijnenverhaaltje heeft een verrassend einde: de rollen werden omgedraaid: ouders zijn bang en moeten worden gerustgesteld.

De …Lees verder
Dit is alweer het zesde, afzonderlijk te lezen prentenboek over het konijntje Paultje. Als hij met zijn vriendje Gijs bij de rivier speelt, krijgen ze ruzie. Ze willen elkaar nooit meer zien! Paultje besluit alleen verder te spelen. Al gauw merkt hij dat hij Gijs toch harder nodig heeft dan hij dacht. Gelukkig is dat gevoel wederzijds en komt er vanzelf weer een eind aan de ruzie. Goed verzorgd prentenboek met paginagrote houtskoolillustraties over beide pagina's, die met aquarel zijn ingekleurd. Het taalgebruik is heel begrijpelijk. Elke dubbele pagina bevat 7 tot 14 regels tekst. De prettig leesbare tekst en illustraties vullen elkaar goed aan. Kinderen zullen zich kunnen inleven in de situatie van Paultje en Gijsje. Het boek leent zich goed om onderwerpen als ruzie en het weer goedmaken, vriendschap en waardering voor anderen te bespreken. Voorin worden alle konijnen (t/m knuffelkonijn Klaasje) voorgesteld op een grote plaat. Voor gebruik thuis, op school of in de bibliotheek. Vana…Lees verder

Suggesties