Boek
Nederlands

"Mama, opstaan! Spelen!"

Brigitte Weninger (auteur), Stéphanie Roehe (illustrator)
+1
"Mama, opstaan! Spelen!"
×
"Mama, opstaan! Spelen!" "Mama, opstaan! Spelen!"
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Omdat mama pas opstaat als de wekker af gaat, verzint muis Miko allerlei spelletjes om de tijd door te komen. Prentenboek met grote aquarellen en een zacht omslag. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Opstaan, Spelen
Titel
"Mama, opstaan! Spelen!" / Brigitte Weninger ; met ill. van Stéphanie Roehe
Auteur
Brigitte Weninger
Illustrator
Stéphanie Roehe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Mama, aufstehen! Spielen!
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2006
[26] p. : ill.
ISBN
90-5579-046-X

Besprekingen

De situatie die in dit prentenboek door de auteur (bekend van de boeken over Paultje het konijn) geschetst wordt, zal bij veel kinderen en hun ouders herkenning oproepen. Miko het muisje wordt vroeg wakker en gaat opgewekt mama wakker maken, want hij wil dat zij ook opstaat en met hem gaat spelen. Mama wil nog niet wakker worden en zegt: "Laat me slapen tot de wekker gaat". Dan begint voor Miko de wachttijd en hij probeert de tijd te doden door allerlei dingen te verzinnen o.a. met welke vinger je het lekkerst in je neus peutert, waardoor de tijd vlugger gaat. Als eindelijk de wekker afloopt, wordt zijn geduld beloond. Of het in 't echt ook zo zal gaan bij het wakker worden, is de vraag want Miko is wel erg lief en geduldig, maar het is een vertederend verhaal niet in het minst door de warm gekleurde aquarellen in combinatie met potlood, die vaak twee pagina's beslaan. Miko's knuffel Miniko spiegelt het gedrag van zijn eigenaar op elke pagina. Het boek is zeer aantrekkelijk uitgevoerd…Lees verder

Mama, opstaan! spelen!

Muisje Miko wordt te vroeg wakker. Hij loopt naar mama's bed en roept: Mama, opstaan! Spelen!. Maar Miko krijgt mama niet uit bed voordat de wekker afgelopen is. Tot die tijd moet hij zich zien bezig te houden. En dat lukt hem aardig. Hij ruimt op, turnt een beetje, legt speelgoed klaar om later samen met mama te spelen, eet een appeltje en pakt tenslotte mama's wekker mooi in. Allemaal nogal knap voor zo'n ukje. Het verhaaltje is kort en alledaags, maar de tekeningen zijn mooi uitgewerkt. Zelfs de knuffel Miniko heeft zijn rol in het verhaal en hangt er niet zomaar overal bij. Jammer van de kleine schoonheidsfoutjes, maar deze zullen door peuters en kleuters graag over het hoofd worden gezien.

Suggesties