Boek
Nederlands

Hup Paultje, hup!

Brigitte Weninger (auteur), Eve Tharlet (illustrator)
+1
Hup Paultje, hup!
×
Hup Paultje, hup! Hup Paultje, hup!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Konijn Paultje is dol op voetballen. Hij wil met de wedstrijd tegen de Drommelse Dassen een mooie leren voetbal winnen. Prentenboek met aquarelillustraties in warme tinten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Wedstrijden
Titel
Hup Paultje, hup!
Auteur
Brigitte Weninger
Illustrator
Eve Tharlet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Pauli Fussballstar
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Vier Windstreken, 2008
[33] p. : ill.
ISBN
9789051160116

Besprekingen

Paultje is een lief konijntje dat met zijn familie in het bos woont. Wanneer zijn oude stoffen voetbal stuk gaat, besluit hij deel te nemen aan het Voetbaltoernooi voor Jonge Dieren uit het Bos. Met zijn zussen, broers en vriendjes stelt hij een ploeg samen. Dan moeten ze de Drommelse Dassen verslaan. Na veel oefenen en een spannende wedstrijd winnen ze de beker en een echte leren voetbal.

Dit eenvoudige verhaaltje wordt verteld aan de hand van stemmige waterverfillustraties. De figuren zien er met hun grote konijnekoppen, lange oren en dunne pootjes erg schattig uit, en de kleuren zijn natuurlijk en harmonisch: veel bruin en groen, een hemelsblauwe lucht, hier en daar stralend geel rond de figuren. De achtergrond vloeit wat uit, waardoor de konijntjes extra op de voorgrond komen, met hun snuitjes parmantig in de lucht.

Dit is het dertiende boek over Paultje. De vorige prentenboeken gingen over eenvoudige situaties, zoals ziek zijn, alleen thuis of een nieuw zusje. Het …Lees verder
Konijn Paultje is vastbesloten de beker te veroveren op de voetbalkampioen van het jaar ervoor, de Drommelse Dassen. Met zijn broertjes en zusjes vormt hij het team de Stoere Konijnen. De Dassen gedragen zich niet erg sportief en de Stoere Konijnen moet alle zeilen bijzetten om te kunnen winnen. Het team lijkt kansloos, maar gelukkig is kleine Mia er nog. Het verhaal brengt de positieve boodschap: 'Als je erin gelooft, kun je meer dan je denkt!' Dit prentenboek over Paultje heeft een afwijkend formaat (vierkant) van de rest van de reeks, wat echter niet ten koste gaat van de zacht gekleurde aquarellen over een of doorlopend over twee pagina's. De tamelijk uitgebreide tekst leest prettig voor. Vriendelijke uitgave voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Hup Paultje, hup!

Konijn Paultje heeft een stoffen voetbal. Tijdens het spel met zijn vriendjes ploft de bal stuk op een doornstruik. Mama naait er een oude lederen tas omheen zodat de konijnen weer kunnen spelen. Paultje wil met zijn vriendjes deelnemen aan een voetbaltoernooi. Ook de meisjes en zelfs babykonijn Mia mogen meedoen. Ze moeten het opnemen tegen de drommelse dassen. Veel trainen dus en geloven in de overwinning! Het is een lief verhaaltje, dat wel, maar ongelooflijk voorspelbaar. Door de verschillende personages een ander stemmetje mee te geven, kan de voorlezer voor wat afwisseling zorgen. Er is namelijk veel tekst om relatief weinig te vertellen. De tekeningen zijn al even traditioneel als de tekst. Al hebben de dierensnoetjes best wel een sprekende uitdrukking.


Suggesties