Boek
Nederlands
National Geographic Reisgids Brazilië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. Brazilië staat in de schijnwerpers vanwege grote sportevenementen als het WK voetbal va
Titel
Brazilië
Auteur
Bill Hinchberger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
National Geographic Traveler Brazil
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2014
319 p. : ill.
ISBN
9789021554839 (paperback)

Besprekingen

In de inleiding van Brazilië stelt Bill Hinchberger dat Brazilië een enorm groot land is. Het vraagt decennia om het te verkennen. Het opstellen van een reisprogramma in een realistisch tempo en in functie van de eigen interesse is daarom een vereiste. Deze reisgids kan daarbij nuttig zijn. Een eerste hoofdstuk geeft algemene informatie over Brazilië: de geschiedenis (vanaf 1500 met nadruk op de recente politieke geschiedenis), de natuur en de cultuur. In de volgende hoofdstukken worden Rio de Janeiro en de vijf andere Braziliaanse regio’s besproken, die verschillen en toch ook gelijkenissen vertonen. Rio de Janeiro is een uitgestrekte wereldstad en een van de voormalige hoofdsteden. De verschillende stadsdelen worden in de reisgids uitvoerig besproken. Deze stad is interessant omdat je van hier gemakkelijk uitstappen kan maken naar historische plaatsen, torenhoge granieten rotsen en stranden (Copacabana). 
Zuidoost-Brazilië is de rijkste regio. De voorzieningen en de infr…Lees verder
Nederlandstalige uitgave van de National Geographic Reisgids. Een mooie lay-out maakt de omvangrijke gids goed toegankelijk. De gids start met een hoofdstuk over geschiedenis en cultuur met aparte paragrafen over de Braziliaanse keuken en rijke cultuur. Op pagina 54 begint de gids met de stad Rio de Janeiro en omgeving. Vervolgens komt het gehele land aan bod vanaf het zuidoosten, zuiden en midden tot het noordoosten en het Amazonegebied. De beschreven onderwerpen zijn goed gekozen, er is veel aandacht voor cultuur. Het boek eindigt met veertig pagina's reisinformatie en een lijst met over het algemeen dure accommodatie. Prachtig als kennismaking al was het maar vanwege de fotografie. De gids is rijk geïllustreerd met een groot aantal detailkaarten en foto's in kleur. De uitslaande flappen bevatten overzichtskaarten. Met register. Gedrukt op glossy papier in een klein lettertype.