Boek
Nederlands
De ANWB Actief gids is bedoeld voor actieve reizigers die binnen Europa op vakantie gaan en ter plekke de omgeving willen verkennen door het maken van dagtochten per fiets, te voet of met de auto. De wandel- en fietsroutes zijn voorzien van handige GPS-tracks.

De Dordogne bestaat uit de departementen Dordogne en Lot. Door beweging van de aarde zijn natuurlijke grotten ontstaan, waar in
Titel
Dordogne
Auteur
Bert Hiddema Gjelt De Graaf
Taal
Nederlands
Parallele titel
Dordogne
Editie
6de [herz.] dr.
Uitgever
Den Haag: ANWB Media, 2013
146 p. : ill.
ISBN
9789018036164 (paperback)

Besprekingen

Een gidsje over een door Nederlanders drukbezocht deel van Frankrijk, de Dordogne. Voorin korte tips voor bezienswaardigheden en een inleiding over de typische kenmerken van het gebied. Vervolgens beschrijvingen van de plaatsen in de Dordogne in alfabetische volgorde. Daarna dertig dagtochten: twaalf wandeltochten, zes fietstochten, twee kanotochten en tien autotochten. Ze zijn redelijk gedetailleerd beschreven, ieder met een duidelijk kaartje, en veelal met kleurenfoto. Van alle wandel- en fietsroutes kunnen GPS-tracks worden gedownload. Ter afsluiting een kort ABC met praktische reis- en verblijfsinformatie en een beknopt register. Deze aantrekkelijk vormgegeven uitgave is voorzien van goede kaarten en kleine kleurenfoto's tussen de tekst. Bedoeld voor de actieve toerist die duidelijke, maar beknopte informatie wenst over wat er in deze streek te doen is. Een handig en goed uitgevoerd gidsje met afzonderlijke kleuren voor de diverse hoofdstukken. Kleine druk.