Dvd
Nederlands

Sammy 2

Ben Stassen (regisseur), Vincent Kesteloot (regisseur), Ramin Djawadi (componist)
De zeeschildpadden Sammy en zijn vriend Ray willen hun kleinkinderen voor het eerst naar zee brengen, maar dat wordt verhinderd als de opa's door stropers gevangen worden genomen. Ze belanden in een groot aquarium in Dubai. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Sammy 2
Regisseur
Ben Stassen Vincent Kesteloot
Componist
Ramin Djawadi 1974-
Uitvoerder
Kristoff Clerckx  (stem) Frans Maas  (stem) Warre Borgmans  (stem)
Uniforme titel
Sammy's avonturen 2
Taal
Nederlands
Uitgever
Belga Home Video, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
1u29
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Engels Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412370847133

Besprekingen

Belgische 3D-animatiefilm met het tweede deel van de avonturen van de schildpad Sammy*, wederom van regisseur Ben Stassen (Fly me to the moon). Sammy en zijn beste vriend Ray zijn inmiddels opa geworden. Bij het beschermen van hun kleinkinderen Ricky en Ella tegen de aanvallen van zeemeeuwen, worden ze gevangengenomen door stropers. Ricky en Ella weten te ontsnappen maar Sammy en Ray komen terecht in een enorm aquarium in Dubai waar nog meer zeedieren leven. Daar smeden ze plannen om te ontsnappen, en ook de kleintjes zitten niet stil. Kevin Toma (Volkskrant 16-8-'12): '(...) een prima getekende parodie op de gevangenisfilm, met zeer geslaagde onderwater-variaties op de bijbehorende genreclichés: de pikorde, de tirannieke boevenbaas (...) en natuurlijk de ene dolle ontsnappingspoging na de andere. De plot stelt niks voor, maar de personages worden leuk neergezet en de 3D-animatie is bont en bubbelig genoeg om te blijven vermaken.' Ook Erik Kroon (Telegraaf 16-8-'12) noemt het: '(...) …Lees verder

Over Ben Stassen

Benoît (Ben) Stassen is een Belgisch filmproducent en -regisseur van animatiefilms en pionier in 3D en 4D. In 1994 richtte hij nWave Pictures op dat gevestigd is in Brussel en Los Angeles. Hij is wereldwijd een van de vooraanstaande filmmakers op het gebied van digitale films vanaf een multiplatform.

Levensloop

Stassen is afkomstig uit het Franstalige Luik en studeerde in de Nederlandse taal communicatiewetenschapen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vanwege zijn matige beheersing van het Nederlands deed hij het verzoek zijn essays op film te mogen maken bij de audiovisuele dienst van de universiteit. Die toestemming kreeg hij en leidde in wezen tot zijn debuut als filmmaker. Hierna vervolgde hij zijn studie aan de School of Cinema and Television van de University of Southern California. In de tien jaar na zijn opleiding bleef hij in de Verenigde Staten.

Begin jaren negentig kreeg hij de uitnodiging een producti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties