Boek
Nederlands

Koning Mier

Bart Demyttenaere (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
Koning Mier verveelt zich. Alle mieren hebben een duidelijke taak, en de Koningin heeft het druk met eieren leggen. Maar niemand lijkt hem nodig te hebben. Bedroefd pakt hij zijn koffer en vertrekt. Maar dan gaat in het mierennest ineens alles mis. Prentenboek met gedetailleerde kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Talenten, Mieren
Titel
Koning Mier
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Myriam Berenschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789044836318 (hardback)

Besprekingen

Koning Mier verveelt zich. Elke andere mier heeft een duidelijke taak: de een zorgt voor eten, de volgende verzorgt de eitjes en de babymieren, soldaten graven de gangen en de Koningin legt eitjes. Niemand heeft Koning Mier nodig en hij heeft niks te doen. Bedroefd pakt hij zijn koffer en vertrekt. In het nest krijgt de Koningin geen ei meer gelegd, huilen de babymieren en leggen de werkmieren het werk stil. Alles loopt fout. Tot Koningin Mier het snapt: haar lieve man is weg! Samen gaan de mieren op zoek naar de Koning. Vriendelijk prentenboek over mieren en dat iedereen van belang is, hoe onbeduidend ook. De prenten in gemengde techniek (diverse materialen en digitale bewerking) zijn vriendelijk en helder van opzet. Mieren in alle vormen en maten vertolken herkenbare menselijke emoties. De tekst, in korte zinnen, past bij de doelgroep en staat in en onder de illustraties. De woorden ‘koning’ en ‘mier’ zijn in een ander en groter lettertype gedrukt. Mooie stevige druk. Fijn prentenbo…Lees verder

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Bart Demyttenaere werd geboren in Congo, maar woonde voor het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, "Frederiks Geheim" (Standaard), dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Bart Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Bart Demyttenaere zijn meestal grappig, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise" (Standaard). Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. "Een ster voo…Lees verder op Wikipedia