Boek
Nederlands

Leve de Zoologie : ontroerende verhalen over mensen en dieren

Arnout Hauben (auteur), Lander Deweer (auteur)

Leve de Zoologie : ontroerende verhalen over mensen en dieren

Arnout Hauben gaat voor het Eén-programma Leve de zoo! op ontdekkingsreis in de Antwerpse zoo. Hij praat met verzorgers en onderzoekers en vertelt verhalen over mens en dier, heden en verleden.
Titel
Leve de Zoologie : ontroerende verhalen over mensen en dieren
Auteur
Arnout Hauben 1976- Lander Deweer
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Polis, 2018
195 p. : ill.
ISBN
9789463103190 (paperback)

Besprekingen

De auteur (bekend van Vlaamse tv-programma's als 'Ten oorlog' en 'De helden van Arnout') volgt een zomer lang het leven in de Antwerpse zoo en toont in dit boek (behorend bij de Vlaamse tv-reeks 'Leve de Zoo!') in vijf hoofdstukken (lees: afleveringen) de geschiedenis van de zoo aan de hand van vijf personen die van invloed zijn geweest op de dierentuin. De eerste twee directeuren, een kunstenaar die de zoo als inspiratie heeft gehad, een missionaris die okapi's uit Afrika leverde en de wetenschapster die als dierenarts werkte en aanzet gaf tot veel verbeteringen voor het dierenleven. Afgewisseld met interviews met de huidige directeur en medewerkers krijgt de lezer een goed beeld van de ontwikkelingen van deze dierentuin uit 1843 (in 2018 175 jaar oud). Het taalgebruik is eenvoudig en enthousiast. Merkbaar is wel dat het boek naast een tv-reeks staat; de informatie is wat van de hak op de tak en geeft geen compleet overzicht van de geschiedenis. De vele begeleidende foto's en afbeeld…Lees verder

Over Arnout Hauben

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door De Chinezen

Arnout Hauben (Leuven, 1976) is een Vlaams televisiemaker en medeoprichter van het productiehuis De chinezen.

Biografie

Na zijn studie documentaire aan de filmschool Sint-Lukas Brussel startte Arnout Hauben zijn carrière in 1999 bij het productiehuis Woestijnvis. Hij werkte er als regisseur en reporter mee aan programma’s als Man bijt Hond en Meneer Doktoor. Daarnaast regisseerde hij de documentairefilm Geel (2006), over de gelijknamige plaats in de Kempen waar mensen met een mentale beperking harmonieus samenleven met de andere inwoners van het stadje. Deze film won in 2005 de prijs van beste documentaire op het Seagate Foyle Film Festival in Groot-Brittannië en werd in 2006 uitgezonden op de zender Canvas. In 2010 verscheen Hauben voor het eerst zelf voor de camera in het programma Weg naar Compostela waarin hij verslag uitbracht van zijn avontuurlijke voettocht naar het Spaanse bedevaartsoord.

Lees verder op Wikipedia