Boek
Nederlands

Vuur : verrassende verhalen over vulkanen

Arend van Dam (auteur)
+1
Vuur : verrassende verhalen over vulkanen
×
Vuur : verrassende verhalen over vulkanen Vuur : verrassende verhalen over vulkanen

Vuur : verrassende verhalen over vulkanen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Bundeling van verhalen en reisverslagen over vulkanen overal ter wereld. Met feiten, oude mythes en interessante weetjes. Met zwart-witfoto’s, -illustraties en kaarten. Voorlezenvanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vulkanen
Titel
Vuur : verrassende verhalen over vulkanen
Auteur
Arend van Dam 1953-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2022
222 p. : ill.
ISBN
9789000383757 (hardback)

Besprekingen

In 2021 begon de Fagradalsfjall in IJsland lava te spuwen. Veel mensen ook de schrijver Arend van Dam stonden in de rij om dit natuurgeweldmet eigen ogen te bekijken. Sindsdien is Arend van Dam geïnteresseerd in vulkanen. Het boek bevat naast verhalen, reisverslagen en gesprekken met een vulkanoloog ook allerlei anekdotes, feitjes en wetenswaardigheden over verschillende vulkanen. De geschiedkundige en natuurwetenschappelijke informatie in het boek wordt aangevuld met kennis over mythen en sagen en persoonlijke bijdragen van kinderen uit plaatsen over de hele wereld. Informatief, maar ook verhalend en persoonlijk geschreven. Met zwart-witfoto’s, -illustraties en kaarten. Arend van Dam (Maassluis, 1953) is een alom bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar

Over Arend van Dam

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Arend van Dam (Maassluis, 24 juni 1953) is een Nederlandse schrijver. Hij is vooral bekend vanwege zijn kinderboeken.

Biografie

Voordat Van Dam schrijver werd deed hij een opleiding maatschappelijk werker aan de Sociale Academie in Baarn. Na zijn slagen werkte hij bij de drugshulpverlening in Utrecht, en later werkte hij in gevangenissen.

Lange tijd woonde Van Dam in Veenendaal, daarna een tijd in Harlingen, en tegenwoordig in Breda.

Hij begon pas met schrijven toen hij op zijn 28e vader werd. Zijn eerste boek Een beetje zwanger uit 1983 was bedoeld als handleiding voor vaders. Dit was meteen een groot succes, het boek wordt nog altijd goed verkocht. Door het plezier in het schrijven en zijn succes zorgde ervoor dat er niet veel later meer boeken volgde.

In 1989 verscheen het eerste kinderboek van zijn hand, Oliebollen en Vuurwerk, nadien verschenen een hele hoop kinderboeken en sindsdien is hi…Lees verder op Wikipedia