Boek
Nederlands

Beer is op Vlinder

+1
Beer is op Vlinder
×
Beer is op Vlinder Beer is op Vlinder
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beer is verliefd op Vlinder en doet van alles om haar aandacht te trekken, maar Vlinder is niet gauw onder de indruk. Prentenboek met expressieve tekeningen in enkele sprekende kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Beer is op Vlinder
Auteur
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789025871345 (hardback)

Besprekingen

Annemarie van Haeringen wordt geroemd voor haar tekeningen, en dat geldt zeker ook voor dit boek. De hoofdpersonages zijn opnieuw dieren: Beer is een massieve zwarte vlek die met enkele fijne lijntjes afgebakend wordt, Vlinder heeft een fijn getekend smal lichaam en twee gigantische bleekblauwe vlinders. Alle prenten in dit boek, nu eens de dieren op hun eentje, dan een dicht bos of bloemenveld, zijn een combinatie van fijne tekeningen en geverfde grove vlakken, met sporadisch stukjes gescheurd papier.

Het verhaal is eenvoudig: Beer is verliefd op Vlinder maar krijgt het niet gezegd. De juiste woorden vindt hij niet, en zijn getekende hartjes, de bloemen die hij plukt, de jas die hij breit, het hoge huis dat hij bouwt, komen niet over als een boodschap van liefde. Uit woede vernielt Beer het huis en steekt hij de resten in brand. Wanneer hij met een tapijtje wolken in de vorm van hartjes maakt, snapt Vlinder het eindelijk en uit ze, ook stotterend, haar gevoelens.

De v…Lees verder
Beer is verliefd op Vlinder. Hij vindt haar ‘zo mooi als een uitgeknipt stukje hemel’ en doet van alles om haar aandacht te trekken. Hij schildert hartjes op bomen, maar Vlinder vindt het maar geklieder. Hij breit een jas voor Vlinder, maar die vindt het net een eierwarmer. Ten slotte bouwt hij een heel hoog huis voor haar, maar Vlinder heeft hoogtevrees. Dan geeft hij het op, hakt alles in elkaar en steekt de fik erin. Vlinder vindt de wolken van de brand heel mooi en verklaart Beer haar liefde. Schitterend prentenboek, zowel qua tekst als qua illustraties, van de veelbekroond illustratrice/schrijfster. Het verhaal is goed opgebouwd, en het herhalingselement zorgt voor een mooie spanningsopbouw die leidt naar een ontroerend slot. De paginagrote illustraties in een gemengde techniek met o.a. collage, inkt en aquarel in prachtige kleuren geven de sfeer van het verhaal goed weer en voegen daar leuke details aan toe. Het verhaal laat zich erg goed voorlezen en nodigt uit om verder te fan…Lees verder

Beer is op Vlinder

Beer is verliefd. Niet zomaar verliefd, maar helemaal holderdebolder tot over zijn oren! Op wie? Op die lieve Vlinder. Hij vindt haar zo mooi als een stukje uitgeknipte hemel. Maar het zomaar vertellen aan Vlinder, dat durft hij niet. Hij probeert het haar dan maar op een andere manier duidelijk te maken. Hij maakt prachtige tekeningen op de bomen, bouwt een torenhoog huis, breit een warme wollen trui ... maar Vlinder snapt er niets van. Ze vindt al die dingen die Beer doet maar raar. Beer wordt er wanhopig van, hij wordt er zelfs boos van! Als hij uit woede het prachtige huis in stukjes hakt en in brand steekt ziet Vlinder zijn verliefdheid in de rookwolken. En weet je wat? Vlinder vindt Beer zo mooi als pure chocolade! En geef nu toe ... wat past er beter bij elkaar dan een stukje uitgeknipte hemel en pure chocolade?Annemarie van Haeringen zet de verliefdheid van Beer op prachtige wijze op papier. De klungelachtige pogingen die Beer doet om Vlinder te vertellen…Lees verder