Boek
Nederlands

Dol op Emily

Amanda Brown (auteur)
Een in karakter en levensstijl zeer verschillende man en vrouw worden onverwacht de voogden van een klein meisje.
Titel
Dol op Emily
Auteur
Amanda Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Family Trust
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2005
319 p.
ISBN
90-443-1209-X

Besprekingen

Twee globetrotters komen om het leven bij een vliegtuigongeval. Hun dochtertje Emily, een kleuter nog, blijft verweesd achter. Via een testament hebben haar ouders ieder een voogd aangeduid: Becca Reinhart en Edward Kirkland, vrienden des huizes die elkaar echter niet kennen.

Becca heeft carrière in Wall Street gemaakt en goochelt van 's morgens tot 's avonds met cijfers. Edward, telg uit een steenrijke familie, heeft nog geen dag gewerkt. Hij beheert het liefdadigheidsfonds van de familie en vult zijn tijd met golfen, jagen, squashen en andere bezigheden voor zonen van rijkelui. Twee tegengestelde karakters, die zich samen over de opvoeding van Emily moeten ontfermen. Een paar dingen hebben ze wel gemeen: een gebrek aan kennis van het gewone leven, gebrek aan pedagogische kennis en de wil om Emily gelukkig te maken. Het meisje heeft beider harten gestolen, waardoor een tweede testamentaire eis -- wie eerst trouwt neemt Emily in het gezin op -- hen als een zwaard van Damocles b…Lees verder
Het verhaal speelt zich af rond Becca; haar leven bestaat uitsluitend uit werken. Zij adviseert bedrijven en vliegt regelmatig over de wereld. Haar tegenspeler is Edward; hij stamt uit een zeer rijke familie, woont in een hotel en houdt zich bezig met de leuke dingen van het leven. Beiden zijn testamentair aangewezen om de zorg voor de vierjarige Emily te delen. Haar ouders zijn op weg naar een expeditie, omgekomen in een vliegtuigongeluk. Al snel hechten beide voogden zich aan het meisje en ook samen kunnen zij goed overweg. De verhaallijn is vlot en zakt weinig in, ook dankzij de komische Amerikaanse opvoedingsstrategieën. De auteur heeft eerder "Legally Blonde" geschreven, waarop de gelijknamige film is gebaseerd. Dit boek kan zeker ook als basis dienen voor een filmscenario. Vrij kleine druk.

Over Amanda Brown

Amanda Brown (2 mei 1965) is een voormalig tennisspeelster uit het Verenigd Koninkrijk. Bij de junioren won zij het meisjesenkelspel op het Australian Open 1982 en het Australian Open 1983. Zij was actief in het proftennis van 1982 tot en met 1986.

Brown speelde op alle grandslamtoernooien, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Haar beste resultaat is het bereiken van de tweede ronde in het enkelspel en in het gemengd dubbelspel.

In 1984 nam zij deel aan het Fed Cup-team van Groot-Brittannië (met een winst/verlies-balans van 4–3), alsmede aan het Britse Wightman Cup-team. Brown vertegenwoordigde haar vaderland bij de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles, waar tennis een demonstratiesport was.

Posities op de WTA-ranglijst

Positie per einde seizoen:

Resultaten grandslamtoernooien

Enkelspel

Lees verder op Wikipedia