Boekstart

Het boekenproject voor baby's en peuters.

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Levenslange herinneringen

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school. 

Maar bovenal is samen in boekjes kijken gezellig. Dicht bij mekaar zitten, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen...

Het is pure ‘kwaliteitstijd’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekstart

De boekstartpakketten

Als inwoner van Maldegem op twee momenten vóór je peuter naar school gaat een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek. 

Het eerste pakket krijg je via het consultatiebureau van Kind & Gezin als je kind zes maanden oud is. Er zit een zit een eerste zacht voelboekje, een infobrochure ‘Baby’s houden van boeken, een Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter.

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je via Kind & Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de tas zitten twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje, de brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’

Boekstart in de bib

De bib werd naar aanleiding van het project babyproof gemaakt: met een leuke zitzetel, een speeltent, ververskussen en tal van leuke peuterboeken (-2 jaar).

Daarnaast hebben we ook een toffe collectie bad- en stofboekjes. Over de hygiëne hoef je jezelf geen zorgen te maken; de boekjes worden na elke uitleenbeurt gewassen. Wil je zien hoe de Maldegemse bib haar boekjes wast, klik hier.

We zijn helemaal klaar om jullie kleine spruitjes te ontvangen!